seeeeg

Även att jag sovit hur bra som helst i natt så är jag så fruktansvärt seg idag.. Men det kommer väl efteråt.. Blev ju inte allt för mycket sömn natten till igår.
Jobbigt när det blir så.. Ja, ja.. nu ska det väl bli bättre.. Får vila lite idag.. För idag har jag bara mig själv och Bossi o tänka på.. Betty är ju lite mer självgående.. hehe..

usch, är trött på att må såhär konstigt.. Vill ju må bra.. o det gör jag ju korta stunder.. O då känns allt precis underbart, men så börjar hjärtat att rusa eller foten svullnar upp.. O då är det inte riktigt lika roligt längre..

Nej, nu ska jag prata lite mer med Emma på msn, o sen ska jag slappa en stund..

Ha en bra dag!

regn o åter regn..

Vad tråkigt det är.. Dagen började så fin.. Gick på långpromenad med Bossi vid vattnet och det var så skönt och till o med så varm att jag var tvungen att knäppa upp jackan  en stund..
Men så hinner vi komma in, Anders åker och handlar och vi äter lunch.. Då börjar det mörkna, och till slut så börjar det regna.. Vad trött jag blir!
Så tråkigt när det ska vara sånt väder!
Inget roligt alls att gå ut o gå då, men det är ju det som är lite tjusningen med att ha hund, men måste ut o gå vad det än är för väder..
Tänkte att jag snart skulle ta en liten tur ut med henne igen, men hon sover för tillfället..

Åh, vad jag ser fram emot morgondagen då!!
Ska åka o hämta min systers små troll o sen åka o shoppa i Linköping.. De ska få välja sina presenter.. :-)
Sen åker vi hem till Motala, så ska dom sova här hos oss.. Ska bli så mysigt.. Gäller o passa på. Kära syster yster jobbar imorrn natt så då passar det ju ännu bättre. Så tar hon med dom hem när hon slutar på lördag morgon.

Och på lördag eftermiddag ska vi ju till dom o fira.. Ska bli himla mysigt..
Hoppas bara inte att jag kommer vara allt för trött.. För då blir jag ju på så dåligt humör, o då är det inget roligt.. Då stannar vi nog inte allt för länge.. Eller alltså, vi ska ju naturligtvis stanna o äta o fira klart, men ja.. ni kanske fattar..

Jaha, det är väl vad jag ska göra i helgen.. På söndag jobbar Anders så då ska jag inte göra så speciellt mycke.. Kanske fixa lite här hemma, o vara ute mycket med Bossi.. Bara hoppas på bra väder!

Nej, nu ska jag smaska i mig en apelsin.. igen.. hehe..

Soft lördag

Idag är det en riktig softlördag! Har absolut inte gjort nånting.. Anders föräldrar o bror + ett par bekanta till dem har varit här på fika. Det var riktigt trevligt..
Anders ligger just nu o läser, tänkte att jag också skulle ta o göra det, men då vaknar säkert Bossi o måste ut, så jag väntar tills hon har vaknat istället..

Kanske skulle ta o börja med middan också.. hehe.. den hade jag glömt bort för tillfället.. Det blir lax (i ugnen), potatis och kall sås idag.. Det är så himla gott.. o så lite ärtor till det.. *mums*

Nej, nu blev jag ju hungrig. Dags att börja fixa det då!

God förmiddag!

Ja, eller god morgon är det kanske för en del.. Själv fick jag den stora äran att vakna när Anders skulle upp för att göra sig redo för jobbet.. Tog ut Bossi, kom in, åt frukost, la mig i sängen o somnade om några minuter.. Så skönt det är! Sen ringde det i lilla telefonen så jag vaknade.. *hmm* kan inte folk förstå att jag sover!! hehe
Nej, men det var min kära bror som ville kolla så att jag lever.. Han har blivit så gullig på det sättet sen jag blev gravid. Innan ringde han inte allt för ofta om det inte var något dom behövde hjälp med, vilket oftast var barnvakt, men nu för tiden kan han ringa utan att det är nått speciellt han vill.. :-)
Efter en stunds pratande så bestämdes det i alla fall att de ska komma på fika här imorgon.. Trevligt, trevligt.. :-)
Så ikväll eller imorrn förmiddag blir det lite bakande.. Eller, jo.. Det blir det nog.. :-)

Idag har jag aboslut inget inplanerat.. Ska diska, laga mat o ta en dans med dammsugaren bara.. Sen om vädret är skapligt när Anders slutar så ska vi ta en långpromenad..

Fasen, kom precis på att vi faktiskt har tvättstugan ikväll.. Ja, ja.. Skönt att bli av med det..

Längtar nått otroligt mycket till på måndag.. då ska jag till min kära syster med familj.. Min syster fyller ju på söndag o dom små trollen fyller 4 år på måndag!! Fatta vad stora dom börjar bli.. Dom är så söta så.. Dom brukar krama över min mage, o så säger dom att dom kramar bebisen.. haha.. Vilken ide va??
Ska alltså sova där på måndag o umgås lite. Men firandet sker inte förrän den 26/1..

Nej, nu ska jag se om jag har någon frukt hemma. Börjar ju bli lite sugen på nått ju! Nackdelen med att äta frukost tidigt..

Ha en underbar torsdag!

Ännu en dag...

.. är snart slut.. Anders kommer snart hem från jobbet o sen blir det till att ta en liten kvällspromenad med Bossi..
Sen ska det krypas ner i sängen o se på tv, innan lilla jag somnar... hehe..
Usch, mitt socker har inte legat bra alls idag. och det leder till att jag tappar matlusten totalt, vilket inte är så bra för då blir jag ju ännu mer trött och humöret åker upp och ner. Får se om jag kanske ska ta en knäckemacka sen.. Brukar gå lite lättare att äta när jag inte är ensam i alla fall, och just nu mår jag lite illa, så då är det ju inte allt för lockande att äta ågot alls..

Kom precis upp från ett bad för övrigt.. Så skönt så.. Låg där i badet och hade fullt med skum runt mig, tända ljus och boken jag precis börjar läsa. Det är vingklippt ängel. Har länge velat läsa den men det har inte blivit av, och nu såg jag att det ska komma en fortsättning på den nu i januari, så då tänkte jag det att det är bäst o sätta fart o läsa den då.. :-)
Den verkar riktigt bra faktiskt.. Precis en bok i min smak. O detta baserar jag på det lilla jag läst, men jag har inte hört nån som sagt att den är dålig så..

Imorrn ska jag bara vara hemma. Ta hand om mig själv och min lilla katt o min "lilla" hund. Ska bli såååå skönt!
Det tar något fruktansvärt mycket på min kropp att vara hemmifrån och fara omkring o ha mig.. Även att det är skönt att komma ut o göra nått annat ibland så är det bra skönt när man får vara hemma en dag igen..*hmm*

Nej, nu ska jag uppdatera mitt läsande av bloggar innan de e dags för annat
Ha en fortsatt bra onsdagskväll!

så less

Idag känner jag mig riktigt less på allt o alla.. Känns som om ingen förutom Anders riktigt förstår sig på mig.. Eller försöker i alla fall..
Har kommit fram till att jag är tillbaka i mina gamla banor, att jag tassar på tå för folk som jag egentligen inte har någon skyldighet till.. Jag är rädd för att såra människor, vågar knappt säga vad jag tycker, tänker o känner. Men det måste man väl få göra??

Jag bara känner det att jag duger när jag är medgörlig, o inte säger för mycket, för vissa människor och så vill jag inte leva mitt liv. Sådana människor har tagit tillräckligt mycket tid och energi av mitt liv.
Man kan ju undra om det är så att dessa människor drar sig till mig eller om jag dras till dom. Men nått jäkla fel är det. När den ena efter den andra visar sig vara så..

T.ex... är det så jäkla svårt för folk att ringa o fråga hur man mår.. inte bara ringa när dom vill ha ut något av samtalet..
Fattar inte det. Visst, jag är inte världens bästa att ringa o grejja heller, men jag försöker i alla fall att ringa ibland utan att jag vill ha ut något av det. Bara för att visa att man bryr sig lite. Kanske är jag som är knäpp, men det tror jag fan inte!

Nej, nu ska jag väl inte sitta här o sura.. Kan ju göra något åt det.. Kan ju säga åt de som det berör, men det kan man väl inte, då kan de ju bli ledsna o sårade för att jag klagar på dom..
Fattar inte varför jag ska behöva ta på mig hur andra mår också..
Dom som riktigt känner mig ända längst in vet vad det gör med mig.. Men tyvärr, eller man kanske ska säga som tur är, så är det inte så många som gör det..

pratat med diabetessköterskan.

Idag är en riktigt jobbig dag.. Det började med att jag var o fikade med mamma, vilket inte alls var jobbigt.. Var så trevligt så. Träffas ju inte allt för ofta mot vad vi gjorde förr..
Så långt var allt lungt, förutom att jag var fruktansvärt trött..
Sen åkte jag hem o det var dags att börja grejja hemma.. Roligt, men jobbigt.. Det blev om möblerat i sovrummet och tvättstugespring där emellan..
Sen slog tröttheten till på riktigt.. Usch. Jag var så trött så jag kände för att sätta mig o gråta. Ont i ryggen hade jag med. Kanske inte ska hålla på o fixa med allt på en o samma gång.. :-/
I alla fall.. Sen kom det där jävla samtalet..
Sköterskan jag har på diabetesmottagningen ringde för att prata om de senaste värderna som jag rapporterat (som jag vet låg högt) hon sa ju också att de låg lite högt så hon hade bett läkaren kolla också. O han hade också tyckt att de låg lite på gränsen till för högt för vad vi är nöjda med för tillfället.
Sen bad hon att jag skulle ta blodsockerkurva varje dag i en vecka.. Aj, aj mina fingertoppar.. Okej sa jag det kan jag göra..
Ja, så får läkaren kolla på det igen o se vad han tycker om det..
För ju längre gånget i din graviditet du är desto mer insulin behöver kroppen, så det är ju inte så chockerande om läkaren vill sätta in insulin snart, men det pratade ju vi om i början.. Så säger hon.. o jag tänkte det att.. Ja, det kanske vi gjorde.. Men ändå..(dumma tant, tänkte jag också)
Sen frågade hon hur mycket jag hade gått upp i vikt sedan jag var där senast och det visade sig att jag inte gått upp mer än ca 1-1,5 kg. så det var bra tyckte hon. Det tydde ju på att jag inte åt allt för fel, eftersom jag då skulle gått upp mycket mer..

Nej, nu ska jag inte sitta o gnälla mer.. Ska hoppa in i duschen o sen ska jag ut med Bossi, o sen ska jag krypa ner i sängen o kolla på tv o mysa för mig själv..

God Natt!

dagarna flyger förbi

Fattar inte vart dagarna tar vägen.. Man vaknar o tycker att jag har ju hela dagen på mig.. men så rätt som det är så är det kväll.. Fattar det inte.. Men det betyder väl till viss del att man har nått att göra om dagarna i alla fall, o inte bara sitter o glor..

Imorrn blir det städ dag här hemma.. Vi ska städa, tvätta o se om vi kan göra om lite i sovrummet.. just det ja, skulle ju ringt till pappa också.. aja, det kan jag göra imorrn el så i stället.. Ingen brådska med det.

Jag ska förmodligen ta en fika med mamma också.. Ska bli trevligt. Både att komma ut bland folk och att umgås med mamma. Det blir ju inte så länge, men ändå.. :-)

Nej, nu ska jag titta lite på tv har jag tänkt.. Ska ta o diska med..

Blodsockerkurva..

image21

Idag är det ingen bra dag kan jag inte påstå.. Humöret går upp o ner som den värsta bergodalbana.. Undrar vad det kan bero på.. Kanske på att mitt blodsocker ligger alldeles fel idag.. Har legat över sju hela dagen..
Usch, jobbigt..
Tycker aboslut inte om det.. Blir orolig att det ska fortsätta vara högt så att jag får börja med insulin.. O då börjar jag även tänka på att det kanske inte är graviditetsdiabetes jag har.. Tänk om det är "vanlig".. Fan, vill verkligen inte det.. Är verkligen jätterädd för det där med att ta sprutor.. Vet inte hur det kommer funka o sticka mig själv på det sättet..
Aja, ingen ide att sitta o oroa sig kanske.. Händer det så händer det..

Usch, nu mår jag illa med.. Har varit så ett par dagar att jag mår illa när jag ätit.
Kanske också beror på att sockret går upp..
Hmm.. ja, ja.. nu ska jag läsa lite bloggar..


jobb..

Satt o kollade på arbetsförmedlingens hemsida på lite jobb, men det finns ju knappt några som passar in på mig.. Kollade även på corren o inte där heller.. Det enda som fanns för undersköterskor där var sommarvikariat 2008, då kommer ju jag att vara mammaledig.. så det känns ju lite onödigt att söka.. Fattar inte att det sägs att det skriker efter folk inom vården. Inte inom pendlingsavstånd från Motala verkar det som. Skickade ju inte en intresseanmälan till en chef för tre korttidshem för barn/ungdomar här i Motala.. därifråm har jag inte hört nått alls.. Så jäkla irriterande!! Men jag tänkte att jag ger det en vecka till, sen får jag försöka komma i kontakt med henne så jag kan kolla att min intresseanmälan kom fram överhuvudtaget..

Fasen, vad tråkigt jag har för tillfället.. Inget att se på tv, o jag känner inte riktigt för att sätta på en film.. Men det kommer säkert bli så till sist.
Har ju disken från lunchen kvar att ta hand om också.. *gäsp*
För diskat har jag ju inte gjort förut idag eller så..

städat o klart

Nu har jag städat av här hemma o varit ute med Bossi, så nu väntar lite slappande i soffan o invänta nästa gång lilla fröken vill gå ut.. vilket liv man lever.. :-)

Imorrn blir det förhoppningsvis en riktigt rolig dag.. Min bror med familj ska eventuellt komma hit.. Åhh.. deras små pluttar.. Det är ju inte allt för ofta man träffar dom.. Men när jag gör det o gosar med den minsta av deras söner så kan jag bara tänka, om ett år har jag en som är lika gammal som han är.. :-) Det kommer skilja ganska exakt ett år på dom om pyret kommer som det är beräknat.. Så coolt..
Nej, nu kallar soffan..
Ha det!

ut i kylan..

Det värsta med att ha hund är att man måste gå ut oavsett vad det är för väder.. Det bästa är att man får lite mer motion, oavsett vad det är för väder.. Men just nu lockar det inget att gå ut, de e kallt o jag har ju precis börjat tina efter förra promenaden.. Men, men.. lillan ska ju ut. så de e bara att klä på sig o se glad ut.. hehe..
Har känt mitt lilla pyre massor av gånger idag.. :-)
Blir så full i ksratt när jag känner det.. hehe..

Nej, nu skäller Bossi på mig.. Hon vill nog ut! *burr*

tankar

Bossi sover, Betty tittar på det eviga snöandet i köksfönstret och Anders är på fotboll.. Då är det bara jag kvar.. Blir mycket tankar i mitt lilla huvud när jag har så mycket tid för mig själv.. En sak som jag tänkt mycket på idag är hur mitt liv håller på att förändras.. Om ca 4 månader ska jag alltså bli mamma för första gången. Känns helt underbart, men samtidigt lite skrämmande.. Klarar jag det här? Blir jag en bra mamma? Ja, såna tankar snurrar. O ibland blir svaret "Klart att jag klarar det, o jag kommer alldeles säkert bli en bra mamma" o ibland blir bara svaret vet inte.. Idag är väl lite en sån dag.. alltså jag vet inte.. Men samtidigt så vet jag innerst inne.. lite komplicerat, men jag hoppas ni fattar.
Klart att det kommer gå bra, detta lill* pyre är så efterlängtat så det finns inte, så vad ska gå fel? Jo, allt kanske..
Nej, nu får jag inte tänka så.. Men tankarna finns där i bakhuvudet vissa dagar..

Ja, nu är det kanske inte så allvarligt som det kanske låter, det är nog mest det att jag har mycket tid att tänka såna här dagar..

hmm.. Funderar på att klä på mig o ta en ordentlig promenad med Bossi, men det är ju så jäkla kallt ute.. o jag vill inte klä på mig allt för mycket, känner mig otymplig för tillfället ändå.. ;-)

Ja, nej.. nu ska jag inte sitta här o dega..

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

dåligt humör..

idag är det ingen bra dag för mig.. Mår kasst.. Är ju förkyld, så man sover ju som jag vet inte vad.. sen mår jag illa o så är jag ensam o övergiven.. ja, helt enkelt så är det jävligt synd om mig!!
Ska slänga mig på soffan nu..
Ha det..

RSS 2.0